Imo-school-Anderlecht
welkom op de website van onze school !
Home
Wie is Wie ?
Klassen
Kalender
ICT
Oudercomité

Bosklassen 5de en 6de leerjaar
16 APRIL  -20 APRIL 2018
DURBUY   
Dag 1  We begonnen onze dag in Durbuy met een lekkere maaltijd! In de namiddag bezochten we de prachtige burcht van Logne. Hier kregen we eerst een rondleiding van een gids, nadien speelden we een spannende schattenjacht. ‘De Durbwinners’ verdienden alvast de eerste punten voor het spel van de week: ‘De Mol’. De sfeer tussen 5 en 6 is opperbest! Nu maken we ons klaar voor de fakkeltocht. Tot morgen! ​Dag 2 in Durbuy was een vermoeiende, actieve dag. We startten de dag met een wandeling langs de dolmen en menhirs van Wéris. We genoten van het mooie weer en er werd opnieuw knap samengewerkt tussen het vijfde en zesde leerjaar. In de namiddag splitsten we ons in twee groepen. De ene groep ging op beverwandeling samen met juf Ann, juf Delphine en gids Yves. Zij maakten een stevige tocht in het biotoop van deze interessante dieren. De andere groep ging op wildcraft in het bos vlakbij LPM samen met juf Steffi en gids Leo. We leerden overleven in het bos door een slaaphut en ook vuur te maken. Eens we het vuur in gang kregen mochten we ook marchmallows proeven. Mmmm! Superlekker! Morgen wisselen we de groepjes om. We eindigden de dag met een vermoeiend reflectorenspel zodat we vannacht extra flink zullen slapen. Tot morgen!

Dag 3 in Durbuy begon opnieuw met prachtig weer. Het zonnetje geeft de kids hier positieve, enthousiaste kriebels zodat we van iedere gids te horen krijgen wat voor een leuke groep we zijn. Superfiere juffen! Vandaag gingen we opnieuw van start met wildcraft en een bevertocht. In de namiddag maakten we een geschiedeniswandeling door het middeleeuws centrum van Durbuy. Heel interessant, maar met de warmte moeilijk om geconcentreerd te blijven. Dus besloten we af te koelen met een lekker ijsje! Mmmm! ‘s Avonds trotseerden we nog dapper de deathride. Weeral een dag om nooit meer te vergeten. Tot morgen!

Dag 4  De vierde dag werd de warmste en drukste dag van de week! We begonnen met de aardrijkskundige wandeling: op stap met het kompas. We maakten een mooie tocht van zo’n 6 km in de heuvels rond Durbuy. Nadien haastten we ons richting het hoogteparcours. Een spannende, uitdagende namiddag onder de zon! Nu maken we ons klaar voor de fuif met alle scholen samen en de lekkere barbecue. Daarna moeten we onze valiezen al klaar maken... Tot morgen allemaal! 

Dag 5 Op de laatste dag bezochten we nog de grotten van Hotton. We bekeken de stalactieten en stalagmieten vol bewondering en genoten van de frisse temperaturen. Daarna aten we nog een laatste, lekkere maaltijd op LPM. We namen afscheid van alle leuke monitoren en gidsen die we er hebben leren kennen en stapten nadien terug op de bus richting Anderlecht. Tijdens onze busrit kwamen we eindelijk te weten wie de de Mollen van deze week waren. Goed gedaan Faizaan, Selin en Hakan! Ook goed gespeeld Moljagers, Durbuyjokers en Durbwinners! 
Binnenkort krijg je ook de filmbeelden van juf Delphine te zien. Even geduld, je hoort er snel meer van. 

Iedereen bedankt voor de fantastische week!

Kijk uw kind zeker na op teken. Deze beten kunnen de ziekte van Lyme veroorzaken. Bedankt. / Contrôlez vos enfants si ils ont des tiques. Les piqures de tiques peuvent provoquer la maladie de Lyme. Merci beaucoup.

140tal foto                                               67 foto 's                            30 tal foto's  + 60 foto 's                           25 foto 's                              25 tal
Wij nodigen jullie graag uit op de presentatie van de bosklassen.
De film gaat door op 8 april om 16u in de turnzaal.

Om jullie enthousiast te maken, even een kleine trailer.